Un equip de descans natural

Quin és el factor més important per gaudir d’una bona salut? Podria ser l’alimentació, ja que el que ingerim és sens dubte una part fonamental pel nostre benestar. Podria ser l’estrès, ja que els nervis que podem patir en l’àmbit laboral o en situacions puntuals pot provocar-nos problemes seriosos. O també podria ser el nostre descans, ja que mentre dormim és quan el nostre organisme es regenera física i psicològicament.

Com no podia ser d’una altra manera a Ecomatalasser ens centrarem en aquest últim punt. El que diu que per trobar-nos bé i sentir-nos actius i animats hem de descansar correctament. I per tal que això sigui possible ens hem de fixar un objectiu molt important; disposar del millor espai de descans possible. I no ens referim al més car o innovador, sinó al més saludable. Hi ha gent que té un matalàs de llana. D’altres fan servir llençols 100% naturals. Però quin seria l’equip de descans completament natural? Us l’expliquem a continuació.

Llit de fusta massissa

A l’hora de buscar un llit que sigui beneficiós pel nostre cos i pel planeta ens hem de centrar en un material molt concret; la fusta. La fusta és un material renovable que normalment s’utilitza per fabricar mobiliari per tota la casa. En el cas del llit és especialment recomanable perquè és un material viu i transpirable. Però ens hem de conformar amb una fusta qualsevol. Ha de ser massissa, ja que el conglomerat que abarateix el preu sol portar cola i adhesius que són perjudicials per al medi ambient.

equip descans natural

Matalàs de llana o làtex natural

Fins fa poc el matalàs convencional era el de motlles. Actualment el material més utilitzat en la fabricació de matalassos és el làtex, però hem de recordar que són tractats amb substàncies químiques que resulten nocives per la nostra salut i pel planeta. Si volem evitar això ens podem decantar pel làtex natural, un material renovable, transpirable i biodegradable que també té propietats antibacterianes naturals.

L’opció d’un matalàs de llana és encara més recomanable, ja que parlem d’un material igualment natural i transpirable i a més amb notables propietats tèrmiques.

Llençols de cotó

Els llençols també són molt importants a l’hora de dormir bé perquè estan en permanent contacte amb nosaltres. És per això que és recomanable que es fabriquin únicament amb fibres naturals com el cotó, evitant es puguin incloure en la seva producció materials perjudicials per a la salut i el medi ambient. En molts casos s’apliquen agents químics perquè el cotó s’arrugui menys, el qual tampoc és recomanable. En definitiva, els millors llençols que podem utilitzar són el que tenen una composició de 100% cotó. Els haurem de planxar quan els rentem, però a la llarga el seu ús serà molt més saludable que en els demés casos.

equip descans natural

Mantes i edredons

Ara que ens trobem en ple hivern també fem servir roba de llit tal com les mantes i els edredons. El material amb el qual solen estar fabricades la majoria de cobrellits és el polièster, a causa del seu senzill manteniment. Les mantes per la seva banda solen ser acríliques, és a dir, fabricades amb altre tipus de plàstics. També en aquests casos el material més saludable és el cotó, de manera que si busquem un equip de descans natural ens hem de decantar per aquesta opció.

Coixins naturals

De coixins sintètics n’hi ha per tots els gustos. Farcits de polièster, de polipropilè, de poliuretà… materials que en definitiva son plàstic. L’avantatge és que en aquest cas els podem buidar i reomplir del material que nosaltres creguem més oportú o tinguem més a l’abast dependent del lloc on vivim. Espelta, llana, espígol, miraguano… d’opcions sanes i naturals n’hi ha tantes com vulguis.

Ara ja sabeu quin seria l’equip de descans natural. Contacta’ns i t’assessorarem per tal que trobis el teu producte de descans ideal.