Qui som?

Carles Casas Sitjas. Nascut a Manresa, enfoco la meva formació al món del disseny i les arts plàstiques, concretament al disseny de figurins, d’interiors d’escenes (llicenciatura en Escenografia) i d’exposicions, la qual cosa em va permetre dissenyar per prestigiosos centres i empreses del país com ara la Fundació Miró, El museu Picasso, El Gran Teatre del Liceu, La diputació de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya, entre d’altres.

Per a motius personals, deixo el món de les arts i a mesura que passen  els anys  començo a interessar-me per oficis artesanals quasi perduts, com ara l’ofici de teixidor, d’enfeltrador, xollador, cosidor i, molt especialment, el de matalasser. Vaig voltar per tot Catalunya per a conèixer persones que tenien aquest ofici, i vaig aprendre les seves tècniques; que han perdurat des del segle XIV i que em varen semblar molts interessants per a tirar endavant un producte actual, modern i sostenible.

L’any 2013 neix Ecomatalasser; empresa artesanal que ofereix pràcticament en exclusiva un servei de personalització del producte, combinant  disseny personal i actual amb tradició. Les tècniques i els materials utilitzats fan que el producte final sigui un producte artesà, d’alta qualitat, molt allunyat a la producció en sèrie i industrial.

Pertanyo al Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya i al Gremi de matalassers. Estic reconegut per la Generalitat de Catalunya com artesà cultural i professional.