Carles Cases

Nascut a Manresa l’any 1961, des de ben petit ja em sentia atret pel món de les arts. I és que la pintura i la música  formaven part del meu entorn i dels meus interessos. D’aquí que enfoqués la meva formació al món del disseny, en general i, en particular, al disseny de figurins, d’interiors, d’escenes i d’exposicions, la qual cosa em va permetre dissenyar per prestigiosos centres i empreses del país com ara la Fundació Miró, El museu Picasso, El Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya, entre d’altres. A mesura que passaven els anys i després de treballar per un fabricant de productes de descans, vaig començar a interessar-me per oficis artesanals quasi perduts com ara l’ofici de teixidor, d’enfeltrador, xollador, cosidor i, molt especialment, el de matalasser. Vaig voltar per tot Catalunya per conèixer persones que tenien aquest ofici, en vaig aprendre les tècniques; tècniques que han perdurat des del segle XIV i que em varen semblar molts interessants per tirar endavant un producte actual, modern i sostenible.

Viure al Berguedà, concretament al municipi de Casserres, va ser per mi un factor clau per dissenyar un producte de qualitat, sostenible i amb harmonia amb l’entorn. I és que viure en aquest entorn tranquil, en què la naturalesa hi té un paper protagonista em va fer adonar que la naturalesa em permetia valorar les qualitats de les fibres i de les matèries com la llana, l’espígol, les pellofes de cereals, el miraguà i estar més en sintonia amb el nostre entorn i amb l’univers. Al mateix temps, el fet d’estar envoltat de persones, em permetia adquirir coneixements, experiències, idees i, molt concretament, traduir les seves necessitats i transformar-les en confort i salut.


premio
D’aquí neix Ecomatalasser; empresa artesanal que ofereix pràcticament en exclusiva un servei de personalització del producte, combinat amb un disseny personal i actual. Les tècniques i els materials utilitzats fan que el producte final sigui un producte artesà, d’alta qualitat, molt allunyat a la producció en sèrie i industrial.

Al mateix temps, fomentem una relació directa, franca i pròxima amb el client. I és que la llarga experiència personal com a comerciant de productes de descans, és també un aval per les persones que cerquen confiança i assessorament.

Formo part de l’Associació d’Artesans de Bagà, de l’Associació d’Oficis Artesanals de Catalunya, del Gremi Tèxtil de Catalunya i sóc reconegut per la Generalitat de Catalunya com a artesà, després d’un control de qualitat. Al mateix temps, he obtingut el Premi Emprenedor 2013 atorgat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el 1er premi Nacional d’Artesania de la Generalitat de Catalunya.


premi-artur-mas

Contacta