Problemes de salut que pot provocar un mal matalàs

La vida útil d’un matalàs no hauria de superar els 10 anys. Clar que podem continuar utilitzant-ho per més temps, però és molt probable que hagi perdut la major part de les seves facultats, per la qual cosa pot arribar a ser perjudicial per al nostre cos. Per tant, el moment de triar un nou matalàs és molt més important del que sembla. Vols conèixer els problemes de salut que pot provocar un mal matalàs? A primera vista pot semblar que dormir sobre un matalàs inadequat no és un problema seriós. Que com a molt pot repercutir-nos en un simple dolor d’esquena. Però a continuació podrem comprovar com d’això poden dependre molts altres problemes de salut.

Mal d’esquena

Aquesta és sens dubte la molèstia més habitual que pot ocasionar dormir en un matalàs de baixa qualitat. Cada vegada són més les persones que conviuen amb el mal d’esquena i no és cap casualitat. Els matalassos fabricats de manera industrial poques vegades s’adeqüen a les necessitats físiques de cada persona, un factor que a la llarga acaba ocasionant aquest tipus de problemes. I què succeeix si ens fa mal l’esquena? Doncs que el nostre dia a dia es converteix en una rutina molt més complicada. Qualsevol moviment farà que ens recordem del lloc en el qual descansem, i tot per una mala elecció de matalàs.

Afecta al sistema immunològic

Tot està connectat entre si. És cert que un matalàs no pot fer que els teus defenses baixin així com així, però si no descanses bé durant un determinat període de temps pots tenir per segur que la teva salut es ressentirà. Dormir malament afectarà el teu sistema immunològic, augmentant les possibilitats que pateixis malalties lleus com per exemple la grip.

Dolors cervicals

Igual que succeïa amb els problemes d’esquena un matalàs de baixa qualitat, acompanyat d’un coixí poc adequat, poden provocar molèsties cervicals. Però en aquest cas hem d’afegir un agreujant, que són els possibles vertígens que poden ocasionar els dolors en la zona del coll i el clatell. La connexió entre les cervicals i la columna vertebral està exposada a un important grau de tensió diàriament, per la qual cosa si no aconsegueix recuperar-se durant les nostres hores de descans pot passar-nos factura.

problemes de salut mal matalàs
Recuperacions més lentes

En cas de patir algun tipus d’operació, la recuperació de la qual hagis de dur a terme a casa, el procés pot allargar-se si el teu matalàs no és l’adequat. Tant el cos com la ment es regeneren durant les hores de somni, per la qual cosa si no descansem bé trigarem més temps del previst a recuperar-nos al 100%.

Problemes de salut per un mal matalàs

Els problemes de salut que pot ocasionar un mal matalàs no són només físics. Està mèdicament provat que dormir sobre una peça de descans poc adequada pot arribar a repercutir psicològicament en les persona, provocant molèsties com ara l’estrès i l’ansietat. Així mateix, si el cos s’habitua a no descansar com cal podem arribar a tenir problemes per a agafar el son, amb el que estarem avançant amb passes de gegant cap a un cas d’insomni lleu.

Com heu pogut comprovar el moment d’escollir un matalàs nou és més important del que sembla.

A Ecomatalasser busquem per sobre de tot el benestar de les persones, elaborant matalassos (molt especials amb un objectiu concret; evitar tots els problemes de salut que aquí hem nomenat i molts altres com les al·lèrgies o la sensibilitat als productes químics. Explica’ns quines són les teves necessitats i farem el matalàs perfecte i adaptar per a tu!