Matalassos

Matalàs a la Catalana

També anomenat “matalàs senzill”. El matalàs s’elabora a mà, de forma tradicional. L’interior esta omplert amb llana neta i estarrufada dels Pirineus catalans, concretament de les ovelles de la raça Xisqueta i Ripollesa. En aquest cas, no porta el borlet i, per tant, els costats queden més arrodonits. Unes vetes que travessen el matalàs de dalt a baix serveixen per agafar i fixar la llana. Les fundes es fan amb teixits de gran qualitat (lli i cotó, principalment). Hi ha la possibilitat d’escollir colors, teixits, botons, flocs, mides i formes al vostre gust.

Fitxa tècnica:

Mides: nadó, estàndard o especials
Gruix: 16/18 cm
Composició interior: llana neta estarrufada
Funda: de 100% cotó
Confort: semi tou

 

Matalàs de crin vegetal

Antigament els matalassos es farcien de fibres i matèries dels nostres camps. Els nostres avantpassats ho feien així, i n’estaven molt contents! Llavors, per què no ho hauríem de recuperar? Des d’Ecomatalasser ens vam fer aquesta pregunta i no vam dubtar per apostar per un matalàs de crin vegetal.

El crin és una fibra natural, forta i amb un xic d’elasticitat, que absorbeix molt bé la humitat del nostre cos i/o entorn. Desprèn una lleugera olor que ajuda a relaxar la ment i facilita el son dels infants.

Així doncs, el matalàs de crin vegetal està format per crin, trossos de fulla de palmera, en el seu interior. El teixit exterior fa de funda -les fundes es fan amb teixits de gran qualitat (lli i cotó, principalment) i també hi ha la possibilitat d’escollir colors, teixits, botons, flocs, mides i formes. Aquest matalàs porta  un borlet anomenat a l’anglesa. Les vetes que travessen el matalàs de dalt a baix serveixen per agafar i fixar les fulles.

Fitxa tècnica:

Mides: estàndard nadó
Gruix: 10/12 cm
Composició interior: farciment a base de fulles de palmera
Confort: semi dur

Matalàs Pla d’Anyella

El matalàs s’elabora a mà, seguint mètodes antics que han demostrat la seva eficàcia. L’interior esta omplert amb llana neta i estarrufada dels Pirineus catalans, concretament de les ovelles de la raça Xisqueta i Ripollesa. El teixit exterior que fa de funda porta un borlet anomenat a l’anglesa. Unes vetes que travessen el matalàs de dalt a baix serveixen per agafar i fixar la llana. Les fundes es fan amb teixits de gran qualitat (lli i cotó, principalment). Hi ha la possibilitat d’escollir colors, teixits, botons, flocs, mides i formes al vostre gust. 

Fitxa tècnica:

Mides: nadó estàndard o especials
Gruix: 16/18 cm
Composició interior: llana neta estarrufada
Funda: de 100% cotó o lli
Confort: semi tou

Matalàs Pic de Peguera

Antigament s’anomenava “matalàs Greco”. Aquest matalàs consisteix en un interior de llana  neta i estarrufada dels Pirineus catalans, concretament de les ovelles de la raça Xisqueta o Ripollesa, col·locada a sobre i a sota d’un nucli central de làtex 100%. Unes vetes trenades, que  travessen el matalàs de dalt a  baix, serveixen per agafar i fixar la llana. El teixit exterior que fa de funda porta un borlet anomenat a l’anglesa. Les fundes es fan amb teixits de gran qualitat (lli i cotó, principalment). Hi ha la possibilitat d’escollir colors, teixits, botons, flocs, mides i formes al vostre gust.

Fitxa tècnica:

Mides: nadó, estàndard o especials
Gruix: 22/24 cm
Composició interior: nucli de làtex i les dues cares amb llana neta estarrufada
Funda: 100% cotó o lli
Confort: semi tou

Matalàs nadó

Matalàs pensat especialment per a nadons. Peça amb un interior a base d’un nucli amb extractes d’oli de soja envoltats amb napes de cotó que garanteixen  que el nadó estigui en un entorn sec i saludable, ja que el cotó és un gran absorbent de la humitat. Al mateix temps, la suavitat del cotó provoca un relaxament molt agradable en els nadons. Cosit a la funda de lli/cotó hi trobem un velló d’ovella. Uns estudis recullen que la llana, com a fibra natural, té propietats medicinals, ja que el greix que conté (lanolina) activa les propietats auto curatives del cos, sempre que estigui en contacte directe amb la pell. Pel que fa a les aplicacions amb contacte directe amb la pell, la llana embolicada sobre el pit o l’esquena ajuda a millorar els processos de bronquitis; així com en el cas de la panxa, que ajuda a alleugerir els còlics.

Fitxa tècnica:

Mides: estàndard nadó
Gruix: 10/12 cm
Composició interior: nucli a base d’extractes d’oli de soja amb napes de cotó
Confort: semi dur + el velló tou a sobre

Matalàs “Bocabadat”

Peça artesanal ideal per persones amb problemes d’esquena, en etapa de creixement o bé per persones que cerquen un matalàs no gaire tou, ja que la seva fermesa manté la columna vertebral en la posició correcte per dormir harmoniosament. Aquesta peça presenta dos nivells interiors: d’una banda té un nucli amb extractes d’oli de soja no transgènica al mig i de l’altra, té unes napes/capes de  cotó a la cara inferior i superior. Aquestes fibres són posades en capes a sobre el nucli, cosides i fixades a mà perquè no es desplacin. Al mateix temps, es reforça la fixació amb el tancament a mà del matalàs pels quatre costats i amb unes vetes de matalasser de cotó trenat que travessen el matalàs de dalt a baix per agafar i fixar el cotó i el nucli amb soja. A més de la bona fixació, el matalàs és molt transpirable. I és que en la platabanda/laterals s’opta per una tira vegetal de jute per ajudar a transpirar. Les fundes es fan amb teixits de gran qualitat, lli i cotó, principalment. El seu interior aporta al matalàs una gran transpiració i termoregulació, la qual cosa evita la proliferació d’àcars i dóna una sensació d’acolliment agradable propi de les fibres naturals. Aquest fet és destacable, ja que les persones durant segles hem conviscut i ens hem adaptat a les fibres naturals del nostre entorn.

Fitxa tècnica:

Mides: estàndard, per nadó o especials
Gruix: 18 cm
Composició interior: nucli amb extractes d’oli de soja i napes de cotó
Beneficis: bona posició de la columna vertebral.
Funda: cotó o lli
Confort: semi dur

Màfega “Mandrosa”

És una peça que pots posar o a sota el matalàs o el pot fer servir com una peça de descans i/o relax independent. La màrfega fa d’aïllant de la humitat del terra i en facilita la transpiració. Pots escollir-ne el farciment interior: des de pellofes d’espelta ecològica fins a trossets de suro d’alzina. És especialment indicat per posar en superfícies sobre les quals el matalàs necessiti transpirar (làtex, matèries naturals, etc). La màrfega està acabada amb tira de fibra d’espart per donar-l’hi més consistència i estètica. Es pot sol·licitar en format enrotllable per tal de poder-lo guardar o transportar.

Per les seves múltiples qualitats , la seva flexibilitat i la perfecta adaptació al cos , els farciments amb closca d'espelta són molt aconsellables per a totes les edats . A més , donen sensació de frescor a l'estiu i de calidesa a l'hivern.

Les seves qualitats terapèutiques són :

• Mitiga alguns dolors com migranyes , mals de cap , mal de cap , etc . A més dels produïts per reuma o gota

• Afavoreix la circulació , alleujant les varius i descansant les cames

• Redueix l'insomni i el nerviosisme

• Alleuja la sinusitis i algunes al · lèrgies

• regula la temperatura corporal , permet la transpiració i absorbeix la humitat

• Dóna una correcta posició de la columna

• Elimina els roncs

• Neutralitza les energies tel · lúriques ( conjunt de radiacions que emanen de la terra i que en alguns llocs, són nocives per a la nostra salut )

Fitxa Tècnica de la Màfega Mandrosa:

Mides: Nadó, estàndard o especials.
Gruix: 6-8 cm.
Composició interior: Pallofes d’espelta ecològica o suro.
Funda: de 100% cotó o lli.
Confort: Dur

Matalàs Jaç de la Cabana

És una peça que combina en el seu interior la llana (en napa), el làtex i el cotó (en napa). Aquetes fibres són posades en capes. Una cara és per a l’estiu i l’altra  cara per a l’hivern. El nucli està format per làtex 100%. El matalàs va tancat pels quatre costats. Unes vetes que travessen el matalàs de dalt a baix serveixen per agafar i fixar la llana, el cotó i el làtex. Les fundes es fan amb teixits de gran qualitat (lli i cotó, principalment). Hi ha la possibilitat d’escollir colors, teixits, mides i formes al vostre gust.

Fitxa tècnica:

Mides: nadó, estàndard o especials
Gruix: 18/20 cm
Composició interior: nucli de làtex, 1 cara amb napa de llana pentinada i una cara amb napa de cotó
Funda: 100% cotó o lli
Confort: tou