Sempre s’ha dit que la música amansa a les feres. I si funciona amb el bestiar doncs, per què no pensar que també pot funcionar amb nosaltres? És cert que sempre hem repetit que ficar-nos al llit amb el mòbil, la tablet o qualsevol altre aparell electrònic no ens ajudarà a descansar millor. Però en aquest cas podem fer una excepció, ja que un reproductor de música serà el nostre aliat per intentar dormir bé.

El que hem de tenir molt en compte és el tipus de música que ens acompanyarà. Hem de ser especialment curosos a l’hora d’escollir-la, ja que una mala elecció pot provocar l’efecte contrari. Des d’Ecomatalasser el que farem serà recomanar-vos una sèrie de cançons o pistes musicals que, segons els professionals en la matèria, són un magnífic remei contra l’insomni. Som-hi!

Sons relaxants

Depenen dels gustos de cadascú podem escollir entre una sèrie de sons relaxants que teòricament aconseguiran que dormim sense cap dificultat. A la web de Youtube podem trobar-ne de molt variats i de diferents durades. Les onades del mar quan arriben a la platja, les gotes de pluja colpejant suaument el terra, troncs cremant a la llar de foc… tots ells et sorprendran gratament, ja que fins que no els escoltes no t’imagines fins a quin punt poden arribar a relaxar. Són un remei infal·lible!

Aquí en teniu un exemple: Onades i pluja

Música del segle XV

La música tradicional és una altra eina que sol obtenir molt bons resultats quan l’utilitzem com a remei contra l’insomni lleu. En aquest cas hem volgut destacar al musicòleg català Jordi Savall, qui és considerat per la crítica com a un dels millors intèrprets de viola de gamba del món. Aquest instrument de corda que va ser molt popular des del segle XV fins al segle XVIII provoca un so sedant que ens ajudarà a relaxar-nos a l’hora d’anar a dormir.

Música comercial

La música comercial també i té molt a dir en això d’ajudar-nos a dormir. És evident que no ha de tenir sons estridents que ens puguin despertar quan estiguem adormint-nos, però més enllà d’aquesta condició qualsevol gran èxit pot ser adequat per aconseguir el nostre objectiu. Diferents emissores de ràdio han elaborat una llista amb cançons molt conegudes i que provoquen el relax necessari per agafar el son. Us en compartim algunes per tal que us puguin ajudar:

• Adele -Someone Like You-
• Enya -Watermark-
• Coldplay -Strawberry Swing-
• All Saints -Pure Shores-
• Ed Sheeran –Thinking Out Loud-
• Sam Smith –Latch-

Música ètnica

Molt més desconeguda que l’anterior però també molt efectiva és la música ètnica. Tot i que malauradament no omplen les llistes d’èxits com succeeix amb la música més comercial hi ha una gran varietat de títols i d’especialitats. Hindú, africana, índia, celta… totes són vàlides si el so que ofereix és pausat i relaxant. Et deixem un enllaç amb un petit exemple perquè puguis veure si és del teu gust: Música Chamanica 

Cançons de bressol

Per descomptat que podeu escoltar cançons de bressol per a nens si així aconseguiu dormir bé. Qualsevol recurs és vàlid per assolir l’objectiu d’un bon descans. Però també existeixen les cançons de bressol per adults. Precisament el cantautor uruguaià Jorge Drexler, guanyador d’un Oscar a la millor cançó al 2004 per “Al otro lado del rio“, s’autodefineix com a un autor de “nanas” per adults, component temes que aporten pau interior a qui les escolta.

Així doncs ja ho sabeu. En aquelles èpoques en que us noteu més neguitosos proveu a escoltar música abans de dormir. I si alguna d’aquestes opcions que us oferim ús dóna bons resultats, ens ho feu saber. A Ecomatalasser no hi ha res que ens faci més feliços que ajudar-vos a descansar millor. Salut!!