A l’hora d’escollir un matalàs ens fixem molt en la seva fermesa i comoditat, en el seu preu i fins i tot en la seva estètica, però pocs indaguem en com poden afectar la nostra salut els materials de què està fet o quin impacte ambiental té la seva fabricació. Ja que passem un terç de la nostra vida dormint i el somni té una important funció reparadora en el nostre organisme, hauríem d’intentar dormir en un espai el més saludable possible. Si el matalàs, coixí o fins i tot la roba de llit estan plens de químics tòxics, el sistema immune haurà de combatre aquests en lloc de complir la seva funció.

En els matalassos convencionals d’avui en dia estan tractats amb certs químics, anomenats retardants de flama, per reduir la seva característica inflamable entre els quals es troben l’àcid bòric i la melamina. Aquests retardants de flama s’acumulen en els teixits dels éssers vius i segons mostren les investigacions, poden tenir efectes perillosos per a la salut, incloent alteracions hormonals, càncer, irritació crònica dels pulmons i els conductes nasals, problemes de la pell i mals de cap.

A més, el seu impacte ambiental és gran, ja que la barreja de materials i els productes amb els que són tractats fan que no siguin fàcilment reciclables en finalitzar la seva vida útil.

Triant matalassos i coixins de materials naturals i ecológics eliminem de manera fàcil una gran exposició de químics en el terç de vida que ens passem dormint. Per a això és recomanable apostar pels fabricats amb materials 100% naturals i ecológics com la llana, el miraguá, les pallofes d’espelta, el cánem

casa_rural_habitaciones_1_b[1]