Avantatges dels matalassos elaborats a mà

A Ecomatalasser preservem l‘ofici del matalasser. Dissenyem i elaborem tot el procés a mà, com els nostres avantpassats, modificant o millorant la tècnica per adaptar-nos als temps actuals. Els antics matalassers treballaven al domicili del client, i s’encarregaven d’emplenar matalassos amb fibres naturals com borra de cotó, llana o el crin vegetal, després de netejar-los i fer-los més tous per mantenir la seva elasticitat i propietats de descans, gràcies a les seves eines. Vols conèixer els avantatges de descansar en un matalàs artesanal? No t’ho perdis!

Avantatges dels matalassos elaborats a mà

Un matalàs fet a mà ha estat dissenyat, confeccionat i cosit íntegrament per les mans d’un artesà, atenent a l’alçada i el pes dels qui hi dormiran i els seus hàbits de son.

La combinació de materials i la fixació d’aquests en el farciment que es duu a terme en un matalàs artesanal duren més temps per haver-se fet ferm i acuradament i de forma individualitzada, per la qual cosa s’evita la pèrdua de fermesa en el temps fent més durador el producte.

Al estar fets amb materials naturals són més ecològics, hipoal·lergenics, transpirables, reguladors de temperatura i lliures de emanacions i olors artificials. L’atenció a cada detall aporta a aquest tipus de matalassos un extra de qualitat i luxe, amb dissenys exclusius.

En durar més temps contribueixen a no generar tants residus, ja que la vida d’un matalàs fet a mà de primera qualitat equival a diversos matalassos de gamma mitjana o baixa.

matalassos elaborats a mà

 

Com identificar un matalàs artesanal

  • Per identificar un matalàs fet a mà, ens hem de fixar en la fermesa, les costures, materials, suavitat del teixit, així com la seva agradable temperatura.
  • És transpirable
  • La capa superficial del matalàs pot ser de lli, cànem o cotó, ocasionant així una suavitat perfecte.
  • El matalàs sol ser pesat, atesa l’alta concentració de material per metre quadrat. A més a més, té una fermesa excel·lent gràcies a la composició de diverses capes.
  • És termoregulador, a l’estiu serà perfecte per als més calorosos i a l’hivern per als més fredolics.

 

Com trobar un bon matalàs artesanal

A Ecomatalasser us podem assessorar perquè escolliu el matalàs que més s’adapti a les vostres necessitats. Recorda que tenim un Showroom a Barcelona perquè puguis probar, olorar i veure els productes artesanals. Deixa’t assessorar per nosaltres i comença a descansar correctament.