Els propers dies 16 i 17 de desembre se celebra a Barcelona una nova exposició relacionada amb el món de l’ecologia i l’artesania. El conegut com a Festivalet de Barcelona es du a terme al Museu Marítim de la ciutat i consisteix en una fira independent de productes fets a mà o manufacturats a petita escala.

En la 10ª edició d’aquest esdeveniment podreu gaudir de 4 seccions diferents agrupades de la següent manera:

• Àrea de productes: En aquest apartat podràs trobar diferents productes manufacturats o fabricats a petita escala que no formen part del circuit comercial que tots coneixem.
• Àrea de gastronomia: Si ens feu una visita val més que vingueu amb gana, ja que al Festivalet podreu gaudir de diferents propostes gastronòmiques de menjar elaborat amb calma, lluny de les presses que es pateixen a les cuines dels restaurants. A la fira podreu esmorzar, fer el vermut, dinar o inclús berenar. Per llepar-se els dits!!
• Àrea de materials: Si busques productes per dur a terme qualsevol projecte propi aquí en trobaràs de tot tipus. Però el que és més important és que tot el que necessitis ho adquiriràs de la mà del fabricant, sense cap tipus d’intermediari. I a més elaborats amb matèries primeres de la millor qualitat!!
• Àrea de publicacions: Al festivalet podreu trobar diaris i revistes independents. Diferents publicacions editades en paper però que no tenen res a veure amb els grans mitjans de comunicació.
La bona acollida de les 9 edicions anteriors ha provocat que aquest any també s’hagi dut a terme el “Petit Festivalet”, una fira especialment dedicada al sector infantil que es va celebrar els passats 18 i 19 de novembre al barri de Sants de Barcelona amb molt bona acollida per part del públic assistent. L’objectiu de l’acte va consistir en la promoció de nous creadors, crear sinergies i connexions entre ells i difondre una manera de produir i consumir més conscient.

Aprofitant que s’apropa el Nadal el Festivalet és una magnífica oportunitat per adquirir els regals per aquestes festes d’una manera justa i sense colaborar en cap tipus d’explotació comercial. A més, si t’acostes a fer un cop d’ull podrás coneixer personalment a algun dels dissenyadors més coneguts dins de l’àmbit artesanal.

I perque la butxaca no sigui una excusa per no venir a gaudir del Festivalet l’entrada tan sols costa 2€. Una bona oportunitat per passar un dia en familia, ja que els nens menors de 12 anys poden entrar de manera gratuïta. L’horari de l’exposició és d’11:00 del matí a 20:00 del vespre.

Ecomatalasser serà present al Festivalet de Barcelona. Us convidem a que vingueu a conèixer tot el que té a veure amb l’ofici de matalasser. Des de les eines que utilitzem per elaborar les nostres peces de descans, els nostres matalassos, coixins i mantes, el passat, el present i el futur de la nostra feina… Us esperem al Museu Marítim!! No hi falteu!!