Reciclatge del matalàs

Des d ‘Ecomatalasser sabem que el matalàs és el nostre company de descans per excel·lència. Un objecte important per a la nostra salut si tenim en compte que sobre ell es regenera el nostre organisme diàriament. Què ocorre amb ell quan decidim canviar-ho per un nou? La gent sol optar per l’opció menys adequada, que és baixar-ho al carrer i esperar que algú li ho vaig portar per a continuar usant-ho. Per això avui ens centrarem en explicar algunes dades curioses relacionades amb el reciclatge del matalàs, amb la intenció de conscienciar a tothom de la importància d’aquest procés. No et perdis el nostre article sobre el reciclatge del matalàs.

 

El problema de tirar un matalàs

A primera vista no sembla que deixar un matalàs al carrer vagi a suposar cap problema. Al cap i a la fi, deixar-lo perquè algú pugui acabar d’aprofitar-ho és un acte altruista. El problema és que aquest matalàs acabarà passant de mà en mà sense que finalment acabi en el lloc indicat. Es calcula que a Espanya es tiren prop de 15 milions de matalassos a l’any, els quals acaben en un abocador en el qual materials com l’escuma acaben perjudicant el medi ambient.

Què ocorre si optem per l’opció correcta? La de buscar una via per a poder reciclar el nostre vell matalàs. Doncs que li estarem fent un gran favor al planeta, ja que hem de tenir en compte que en general més del 90% dels components d’un matalàs poden ser reciclats.

Reciclatge del matalàs

El reciclatge dels components

Reciclar un matalàs significa que la major part dels seus components acabaran sent utilitzats per a altres funcions ben diferents. Per exemple, el poliuretà que solen contenir la majoria d’ells s’esmicola per a acabar fabricant farcit, aïllant i diferents tipus de subproductes.

Per part seva, els ressorts de metall que solem trobar en els laterals de la peça es fundin per a posteriorment donar-los un nou ús. I la tela amb què es recobreixen acaba reciclant-se per a fabricar material tèxtil de molt diversa índole.

Què aconseguim reciclant el nostre matalàs?

I quin és l’objectiu de tot això? Ja sabem que el més fàcil és baixar el nostre matalàs vell al carrer, però què aconseguim si fem l’esforç de reciclar-lo? Doncs per a començar aconseguim disminuir les escombraries voluminoses tant en els abocadors com en les vies públiques, disminuint el risc d’incendis ja que normalment estan fabricats amb teixits extremadament inflamables.

També evitem que es contamini el planeta. Avui dia hem de ser molt respectuosos amb el medi ambient i una bonica manera d’aportar el nostre granet de sorra a la causa és reciclar el nostre vell matalàs en comptes de tirar-lo.

I finalment també aconseguim que es promogui el desenvolupament sostenible i la utilització de recursos, ja que la major part dels materials que formaven part del teu antic matalàs serviran per a fabricar nous elements. Es calcula que prop del 80% dels matalassos acaben en un abocador d’escombraries, la qual cosa es tradueix en una immensa quantitat d’aquests productes que reben un final poc adequat per al planeta.

Avui dia podem trobar diferents opcions per a reciclar-los, per la qual cosa no suposa cap esforç el fet d’optar per aquesta opció. És vital ser respectuós amb el medi ambient i reciclar.