Consells per netejar un matalàs

Perquè un matalàs ens aporti un descans bo ha de complir una sèrie de requisits. El primer i més important és que sigui ferm, perquè ens eviti problemes d’esquena amb el pas del temps. El segon és que sigui còmode, en cas contrari és probable que al matí següent ens despertem més cansats. El tercer punt és potser el que menys tenim en compte a l’hora de comprar un nou matalàs. No solem fixar-nos en què sigui senzill de netejar o en què estigui fabricat amb materials anti àcars. Per aquest motiu avui et donem consells per netejar un matalàs ja que és un procés vital que ha de fer-se cada cert temps i que t’assegura que les teves hores de somni continuïn sent plaents.

Què són els àcars i quines malalties poden provocar?

Els àcars són uns diminuts microorganismes invisibles a l’ull humà que solen conviure i reproduir-se en espais humits i poc il·luminats. El matalàs és per a ells el lloc ideal per a sobreviure i procrear, ja que s’alimenten de fluids corporals com ara la suor o la saliva.

Sense exagerar gens ni mica, un matalàs pot arribar a albergar ni més ni menys de més d’un milió d’àcars, per la qual cosa és molt important netejar-lo regularment per a alliberar-lo de la presència d’aquests organismes.

Les nostres peces al transpirar eviten l’acumulació d’àcars per l’efecte de ventilació.

Consells per netejar un matalàs

I quines malalties poden provocar?

El més probable és que agreugin un problema de salut ja existent però també són capaces d’afavorir l’aparició d’asma, conjuntivitis, rinitis i afeccions lleus de la pell.

Un excés d’àcars en el nostre matalàs pot provocar símptomes com ara llagrimeig incessant, esternuts i petites reaccions al·lèrgiques.

Consells per a netejar un matalàs

Cal dir que per molt que ens obstinem a evitar-lo els àcars acabaran niant en el nostre matalàs tard o d’hora. Però sent conscients que aquesta batalla la tenim perduda hem de passar al pla B; la neteja del matalàs.

Des d’Ecomatalasser us recomanem que aneu alerta amb empreses que us ofereixin netejar el vostre matalàs (És una estafa la immensa majoria de vegades).

  • Deixar que el matalàs respiri: Ja que hem de fer el llit diàriament és favorable que retiris els llençols almenys 5 minuts abans de fer-la. D’aquesta manera el matalàs transpirarà la humitat que pugui existir en el seu interior s’assecarà, evitant que els àcars se sentin còmodes en el seu interior. A l’estiu haurem de realitzar aquest procés per un temps superior, ja que suem més i la humitat és major.
  • Rentar la roba de llit amb aigua calenta: Quan toca rentar els llençols hem de fer-ho amb aigua calenta. És molt important fer-ho d’aquesta manera ja que l’aigua freda no elimina els àcars.
  • Aspirar el matalàs: Si disposes d’aspiradora a casa pots passar l’aparell per les dues cares del matalàs. Algunes aspiradores tenen una “manera moqueta” per a aspirar teixits, utilitza’l si és el cas. També és recomanable que li donis la volta cada cert temps perquè els àcars no s’acumulin en una mateixa zona. El problema dels àcars pot empitjorar si ets al·lèrgic a ells.

Des d’Ecomatalasser elaborem els nostres productes de descans amb materials 100% naturals. Contacta’ns i t’informarem!