Avui en dia si dorms bé ets un autèntic privilegiat. I no ho diem nosaltres. Ho diuen els milers d’estudis que es duen a terme cada any envers els problemes que té la població mundial per descansar. Quan no és una cosa és un altre. Les preocupacions que ens voltem pel cap, les altes temperatures a l’estiu i les baixes a l’hivern, un matalàs i un coixí poc adients… EI cert és que el descans deficient pot venir provocat per molts factors. Però avui ens volem centrar en causes mèdiques. Malalties, patologies i trastorns cada cop més freqüents que converteixen les nits en autèntics inferns.

Per començar hem de dir que tots aquests problemes poden tenir una intensitat gradual. És a dir, patir-los no significa que no puguis descansar gens ni mica. Però si representen un obstacle important per llevar-te al matí següent ple d’energia. Els repassem plegats? Doncs aquests són els principals trastorns del son.

Insomni

Quan parlem de l’insomni ho fem del trastorn del son més habitual entre la població. Es calcula que 4 de cada 10 persones el patirà algun cop al llarg de la seva vida amb major o menor intensitat. Pot aparèixer en dues modalitats diferents. Per una banda està l’insomni que impedeix que agafem el son, que és potser el més habitual. Però també pot arribar durant la matinada, fent que ens despertem i no siguem capaços de tornar-nos a dormir. Les principals causes de la seva aparició són els problemes psicològics com l’ansietat i la depressió.

Apnees del son

Les apnees del son representen un problema habitual en les persones que ronquen. Aquell qui les pateix realitza involuntàriament diverses pauses en la seva respiració. Aquestes pauses poden tenir una diferent durada, considerant com a un cas greu si superen els 10 segons. A pesar de que el pacient continua dormint i no se n’adona, l’endemà s’aixecarà cansat tal com si no hagués dormit gaire. La gran majoria de les persones que pateixen les apnees són hipertensos.

Bruxisme

El bruxisme ha experimentat un creixement desmesurat en les darreres dècades. I és que l’aparició d’aquest trastorn del son te molt a veure amb l’lelevat ritme de vida que portem. L’estrès fa que durant la nit la nostra mandíbula es tanqui amb força exercint pressió sobre les nostres dents. Quan això ens passa les nostres peces dentals pateixen un desgast important i amb el temps poden arribar a caure. El símptomes més habituals són aixecar-nos amb la mandíbula adolorida, mal de cap i dolor cervical. Avui en dia és fabriquem fèrules dentals que eviten que les dents frisin entre si.

Síndrome de les cames inquietes

Aquest síndrome és menys habitual que els nomenats anteriorment. En aquest cas la persona que el pateix és incapaç de mantenir les cames quietes durant la nit. Sent la necessitat d’aixecar-se i caminar per casa i és possible que si aconsegueix quedar-se adormida acabi movent les cames al llit inconscientment. Aquest trastorn és d’origen neurològic i el seu principal símptoma és un formigueig a les cames que augmenta d’intensitat a mesura que s’apropa la nit.

Somnambulisme

Aquest trastorn ja és més conegut. De ben segur que en alguna pel·lícula o als dibuixos animats heu vist algun personatge que feia de somnàmbul. Doncs el cert és que per estrany que sembli la majoria de persones que el pateixen són nens amb problemes per dormir. Consisteix en que la persona es mou, s’aixeca i camina per casa a pesar de trobar-se profundament adormida. Les causes que provoquen l’aparició d’aquesta patologia en adults són el consum d’alcohol, de medicaments i diferents afeccions mèdiques.

Heu de saber que els productes d’Ecomatalasser són especialment adients per tots aquests problemes. Des d’aquí us convidem a que, si patiu qualsevol d’aquests trastorns del son us poseu en contacte amb nosaltres per parlar-ne. Podem millorar molt el vostre descans!!