COMPLEMENTS

COMPLEMENTS

EDREDÓ “ NEU DEL MOIXERO”

                                                                

És una peça confeccionada per posar a sobre dels llençols del llit. L’edredó de llana aconsegueix el confort de la manta de sempre i també la comoditat del nòrdic. És un excel·lent estabilitzador tèrmic. L’interior està farcit de llana ecològica d’ovella Ripollesa (d’una casa de pagès anomenada Cal Pauet) prèviament estovada i esponjada. La llana, en aquest cas, ha estat seleccionada i triada perquè la fibra no sigui gaire llarga i voluminosa. Ho fem de forma artesanal i manual, sense cap procés industrial. El resultat es una peça amb textura encoixinada i fet amb un teixit jacquard de cotó.

Fitxa tècnica

 • Mides: nadó, estàndard o especials
 • Gruix: 6/8 cm
 • Composició interior: llana neta estarrufada
 • Funda: 100% cotó o lli
 • Confort: semi-tou

SOBREMATALÀS “MINAIRO DEL BOSC”

Representa un complement fantàstic per el matalàs. És una peça que s’afegeix a la part superior del matalàs per tal d’oferir amb una sensació de comoditat i relaxació.  Afavoreix la circulació sanguínia i la distensió de les articulacions i  músculs. Està especialment indicat per a persones que pateixen dolors articulars, lumbars, etc. L’interior consisteix amb napes de llana i un nucli de terlenka. La funda està feta de cotó, llana, viscosa o lli amb borlet a l’anglesa a tot el perímetre. El sistema utilitzat per fixar les napes interiors és el capitonat amb flocs, vetes o fil.

Fitxa tècnica:

 • Mides: nadó, estàndard o especials
 • Gruix: 8 cm
 • Composició interior: nucli de terlenka i les dues cares amb napa de llana pentinada
 • Funda: 100% cotó, llana o lli
 • Confort: tou

SOTAMATALÀS “CAMINS DE TRANSHUMÀNCIA”

Peça totalment artesanal. Consisteix en una estructura de vímet cosida entre si amb nusos de pescador a la qual hi van fixats uns vellons d’ovella.

És un complement ideal per posar sota el matalàs, ja que els vellons són aïllants i ens  protegeixen de radiacions, de l’electricitat estàtica i de l’electricitat electromagnètica. Al mateix temps, el fet de no acumular o retenir l’electricitat estàtica repela la pols, àcars i altres brutícies.

Fitxa tècnica:

 • Mides: estàndard, nadó o especials
 • Gruix: 3 cm
 • Materials: vímet i vellons de llana d’ovella

MANTA “NATUR”

 De la pastura i criança de ramats d’ovelles en els prats de la muntanya del Teleno i de les terres altes de Lleó, n’obtenim mantes de gust exclusiu i de qualitat única. I és que en aquelles contrades, concretament a la Val de San Lorenzo (Maragateria-Lleó) els millors tallers artesanals treballem per oferir vos  mantes molt especials.

En tons naturals i beixos, sense agents químics, aquestes mantes són suaus i  fines. I és que segons uns estudis de la universitat de Sidney, el contacte de la manta de llana sobre el cos fa augmentar la durada de la fase REM del somni, la més beneficiosa pel organisme.

Al mateix temps, és el substitut ideal de l’edredó nòrdic, perquè és una peça de la nostra cultura. A més a més, abriga molt.

Fitxa tècnica:

 • Mides: 245×180 cm, 250×210 cm,  260×230 cm, 280×230 cm
 • Composició : 100% pura llana verge del tipus merino o entrefí superior
 • Gramatge: 410 gr/m2

CONJUNT “BAGES-BERGUEDÀ ”

Consisteix amb les següents peces: Llençol pla, vànova, funda nòrdica i coixineres.

Són teixits de llarga durada, amb un tacte molt especial i agradable. Són com els cotons i robes d’abans. Fets a la plana o jacquard i teixits amb fil de cotó a dos caps, són unes peces indispensables per relaxar-se i sentir les fibres en tot el seu esplendor. Els teixits per fer els llençols són rentats i tractats prèviament perquè arribin nets i amables com els de l’àvia a les mans del consumidor.

El cotó per a confeccionar els complements de descans que presentem s’obté de la cooperativa “Las Marismas” de Lebrija (Sevilla), la qual conrea el cotó seguint els criteris de producció integrada. El cotó es teixeix en telers del Berguedà.

PUFF “UFFF!”

Consisteix en una peça artesanal que es pot dissenyar a mida i que té la funció decorativa alhora que practica per assentar-se. La farcim de llana ecològica estarrufada, que la obtenim de Cal Pauet. Un cop rentada i esponjada, la posem delicadament en el seu interior. Fem un tancament perimetral, amb un borlet a l’anglesa. Una barreja de teixits de cotó i lli, a manera de collage o patchwork li donen una estètica peculiar.

MARFEGA MANDROSA

És una peça que es pot posar a sota del matalàs o bé, es pot fer servir com una peça de descans i/o relaxació independent. Està inspirada en peces antigues que es farcien de restes del camp, quan no es tenien somiers. La màrfega fa d’aïllant de la humitat del terra i en facilita la transpiració del matalàs.

Al haver-hi transpiració i circulació d’aire, el matalàs que està a sobre, es neteja i s’eviten fongs i bacteris. El seu interior es farcit amb pellofes d’espelta ecològica ( Cal Pauet/Espunyola). El teixit de la màrfega Mandrosa es fet amb lli i cotó (Cotó Roig/Navarcles). Està especialment indicada per a posar en superfícies on el  matalàs necessiti transpirar (làtex, matèries naturals, etc.) D’aquesta forma, allargarem la vida del matalàs. La màrfega està acabada manualment amb tires de fibra d’espart per donar-l’hi més consistència i estètica.