Quins beneficis ens ofereix la llana d’ovella?

Des d’Ecomatalasser creiem fermament que no hi ha res més respectuós pel medi ambient que la llana d’ovella el qual és excel·lent per a la salut, i és un material que deixa circular l’aire perquè el nostre cos respiri.

La llana d’ovella absorbeix la humitat

La llana absorbeix i dispersa la humitat pel que no ens fa suar, és molt apte per a persones propenses a la suor pel que és una fibra higroscòpica, és a dir que absorbeix vapor d’aigua en una atmosfera humida i ho perd en una seca, la fibra de llana, és capaç d’absorbir fins a un 50% del seu pes en escorriment.

llana ovella

Control de la temperatura

La llana no s’inflama, no propaga ni es fon, en cas d’haver-hi un incendi. És un excel·lent controlador de temperatura, a l’hivern s’està calent i a l’estiu sec que en circular l’aire no ens ofereix sensació calorosa. Si hi ha humitat ambiental alta, la llana absorbeix un percentatge d’ella, sense que se senti mullada ni freda.

A més a l’hivern, el matalàs de llana dóna escalfor i sensació de calidesa. A l’estiu, el matalàs de llana transpira i no fa suar, vetllant per un descans fresc i sec. Això és gràcies a les propietats naturals de la llana.

La llana és antial·lèrgica

La llana és antial·lèrgica: repel·lent natural dels àcars, no provoca cap al·lèrgia cutània a diferència d’altres fibres, per tant, és aconsellable per a tothom.

A més a més, també cal remarcar que no acumula ni genera electricitat estàtica, afavorint un descans tranquil, permetent a l’organisme fer les seves funcions regeneradores durant les hores de son.

Les propietats elàstiques de les fibres de la llana aporten al matalàs una sensació d’acolliment agradable alhora que disminueixen la pressió en els punts de recolzament de la columna, deixant fluir lliurement la sang i la limfa, minimitzant la necessitat de moviments durant la nit i propiciant un son més reparador.

A Ecomatalasser trobaràs diferents matalassos amb llana d’ovella. Els pots veure al nostre showroom a Barcelona o si ho prefereixes, pots visitar-nos al nostre taller de Viladomiu Vell (Berguedà). Estarem encantats d’assessorar-te!