Un cop més ja tenim aquí el Nadal. L’època més especial de l’any arriba com sempre per reunir a familiars i amics al voltant d’una taula compartint bons àpats i bona companya. Però aquest any des d’Ecomatalasser volem proposar-vos que siguin uns Nadals diferents. I no volem proposar-vos que canvieu cap de les vostres tradicions, només faltaria. Però si us compartim una sèrie de consells per tal que siguin més ecològiques i sostenibles que mai.

El nostre respecte per la naturalesa i el medi ambient ens porta a donar-vos una sèrie d’idees amb les quals podeu gaudir d’unes festes igual d’especials però molt més compromeses amb el nostre entorn. Ús podrà semblar que un petit gest no pot canviar gaire cosa, però si a poc a poc ens anem conscienciant amb aquest tipus de causes, aquest petit gest acabarà tenint una gran repercussió sobre la societat. Preneu nota!

Paper de regal… reciclat!

Fixeu-vos bé. Un gest tan simple com obrir regals pot ser de gran ajuda per contribuir a defensar el planeta. És tan simple com en comptes de destrossar el paper de regal obrir-lo curosament per poder reutilitzar-lo els propers nadals embolicant els obsequis que nosaltres fem. Amb els regals de la canalla és més complicat perquè als nens els hi agrada trencar el paper moguts per la il·lusió del moment. Però nosaltres podem fer-ho sense cap tipus d’excuses. No comprar paper de regal és un petit gest que a la llarga pot ser molt important pel planeta.

Felicitacions nadalenques virtuals

Enviar felicitacions nadalenques és un costum que s’està perdent. No obstant, encara hi ha gent que utilitza aquest mètode tradicional per felicitar les festes a aquells que es troben lluny. Per evitar transports innecessaris, l’ús de paper i materials contaminants és molt més recomanable fer-ho via mail. Avui en dia existeixen multitud d’aplicacions per poder elaborar targetes personalitzades amb les que sorprendre els seus destinataris. De manera que ja ho saps. Unir-te als Nadals 2.0 és tant modern com positiu per l’ecosistema.

Res de bosses de plàstic

A l’hora de comprar regals evita de totes totes les bosses de plàstic. El petroli que es fa servir per fabricar-les és altament contaminant i nociu per medi ambient. Pots portar la teves pròpies bosses reutilitzables i recordar-li al comerciant que existeixen les bosses biodegradables.

Decoració nadalenca artesanal i reciclada

A l’hora de decorar la casa has de tenir en compte que la gran majoria dels complements que fas servir estan fabricats amb materials força contaminants. Per internet hi ha una multitud de tutorials amb els que fabricar diferents objectes decoratius de nadal amb objectes que tenim a casa. No només estaràs duent a terme un acte més que positiu pel planeta, a més serà d’allò més divertit realitzar aquestes manualitats amb els teus fills, nebots, nets o germans petits. Diversió assegurada i a sobre per una bona causa.

Productes ecològics i comerç just

Les tendes d’alimentació ecològica i comerç just son cada cop més habituals als nostres barris. Segur que n’has sentit a parlar d’alguna o que n’has passat per davant. Sabem que els comestibles que en ells si venen poden ser una mica més cars que en els grans supermercats, però elaborar un menú per aquestes dates amb productes d’aquest tipus és sens dubte un gran gest en favor del planeta.

Ja ho heu vist. Gaudir d’uns Nadals especials i ajudar al medi ambient és perfectament possible. Només ens hem de conscienciar que els nostres actes serveixen per a molt. A Ecomatalasser treballem cada dia per col·laborar en la sostenibilitat del planeta a través de l’elaboració de productes de descans 100% naturals i ecològics. Ús desitgem que gaudiu d’un Bon Nadal i un feliç Any Nou!