Com cada mes i com ja us tenim acostumats, fem una entrada al blog per informar-vos de les fires que Ecomatalasser assistirà per fer demostracions i explicacions sobre el nostre ofici.

A continuació us anem a nomenar les fires del mes d’octubre i us explicarem alguns detalls de cadascuna d’elles. Com sempre diem, esteu convidats a qualsevol d’elles perquè ens conegueu una mica més.

 

Fira del cavall dies 1 i 2 de Novembre a Puigcerdà

La Fira de novembre és un certamen anual que se celebra el primer cap de setmana després de Tots Sants.

Es tracta d’una fira multisectorial. Per un costat Fira del cavall Hispà-Bretó ubicada a l’entrada de Puigcerdà, a la zona industrial del sector Estació, i per un altre costat la fira de parades de venda amb molta varietat de productes comercials, artesanals i alimentaris ubicada al centre de la Vila i a la zona del llac de Puigcerdà.

L’objectiu principal de la Fira és el d’aprofitar l’esdeveniment firal per donar a conèixer àmbits econòmics tradicionals en el si de les nostres economies i al voltant d’aquest eix vertebrador, aglutinar un conjunt d’elements socioculturals i econòmics que li confereixin una personalitat pròpia per tal d’estimular la creació d’activitat econòmica i empresarial.

És una eina molt potent de promoció econòmica i turística pel gran nombre de visitats que venen a Puigcerdà atrets per la importància de la Fira del cavall hispà-bretó i per les novetats dels diversos sectors comercials, que vol facilitar la promoció dels expositors i els seus productes.

Per a molts dels expositors, la Fira és una excel•lent oportunitat per consolidar-se i per donar-se a conèixer a moltes persones de fora del seu àmbit d’influència més directe. La Fira és en certa manera l’aparador de l’empenta i del dinamisme de les activitats econòmiques que es desenvolupen al nostre entorn.

Per a més informació: http://www.puigcerda.cat/gaudeix/festes-fires/fires-de-puigcerda/fires-de-puigcerda

feria-cavall

Fira de Sant Martí 8 i 9 de Novembre a Puig Reig

En aquesta festa el poble segueix la tradició d’escollir pubilla i dames d’honor, amb la participació en la votació de totes les entitats locals.
Diumenge la colla de geganters de la població organitza cada any una gran trobada de gegants.

Per a més informació: http://www.puig-reig.cat/web/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=89

sant_marti

 

Fira del bosc a Vallgorguina dies 29 i 30

Vallgorguina celebra el darrer cap de setmana del mes de novembre la Festa Major de Sant Andreu i un dels actes principals és la Fira del Bosc i de la Terra.

Significa un esdeveniment per la vida del poble ja que de molt, és el moment de l’any on es reuneix més nombre de visitants vinguts d’arreu per a gaudir de la festa, les activitats i la gran varietat de productes artesans d’una qualitat immillorable.

El bosc i la terra, que li donen nom, reben l’homenatge d’un poble que té les seves arrels en aquests dos elements.

El bosc, el gran protagonista de Vallgorguina, vila embolcallada per l’entorn forestal que li havia donat vida amb unes activitats estretament lligades al món silvícola: bosquerols, llenyataires, carboners, peladors de suro, i tot un seguit d’activitats i oficis que també hi estaven relacionades, com els tapers, els que feien rodells, els feixinaires, els carreters, etc.

El xerrac de troncs és una activitat d’especial interès, ja que és una demostració de com tallaven la llenya quan no existien els xerracs mecànics i tot era manual. Hi participen dones, ja que eren les que es quedaven a casa i necessitaven llenya per encendre el foc i cuinar. Els homes anaven al bosc de sol a sol i fins i tot, quan feien les carboneres, s’hi quedaven a dormir uns dies. És el que volem recordar amb aquesta activitat. També tenim la carbonera i demostracions de xerrac mecànic!

Per a més informació: http://www.firavallgorguina.com/

 

bosc