Què soleu fer damunt del llit? La resposta, en molts casos, serà àmplia. Dormir serà la opció més comuna, ja que és la principal funció d’aquest moble, però no l’única.

En els últims anys, a causa de la irrupció de les noves tecnologies, la rutina i els usos del llit s’han ampliat. Així, ara és més que comú asseure’ns còmodament damunt del matalàs amb el portàtil o la tauleta per navegar per la xarxa o utilitzar el mòbil per parlar per WhatsApp, repassar les nostres amistats virtuals a través de les xarxes socials, llegir el diari digital o fins i tot menjar-hi l’esmorzar o algun dels altres àpats.

Així doncs, a les dues funcions tradicionals del llit; dormir, durant la nit o fer-hi migdiada, i mantenir relacions sexuals s’han vist superades per els canvis socials i fins i tot estructurals de les cases més modernes. Són moltes les cases, lofts i pisos que es construeixen suprimint les parets, també del dormitori. El resultat? Estances molt àmplies, on el llit esdevé una part més del mobiliari i on se li atribueixen molts més usos.