Els dies comencen i acaben al mateix lloc; al dormitori i dins d’aquest, el llit és l’element principal, el moble més important de la casa i el gran centre d’atenció. Per aquest motiu, és tan important que tots els elements que acompanyen al llit respectin les proporcions d’aquest moble i siguin harmonioses i confortables per afavorir el descans dins l’habitació.

En primer lloc, i com ja vam comentar anteriorment a l’entrada “La posició del llit” com és d’important l’orientació del capçal perquè d’això dependrà la visió que tinguem només despertar i cal que aquesta sigui reconfortant. Així doncs, el disseny de l’habitació és molt important per l’estat íntim i per aquest motiu és primordial escollir un mobiliari adequat. Els mobles que ens envolten han de provocar-nos descans i mai aclaparament, estrès o nerviosisme, així cal evitar tenir aparells elèctrics a prop. Pel que fa al disseny del mobiliari cal procurar que tingui les vores arrodonides, per ajudar a crear una harmonia decorativa. A més, ens centrarem en buscar mobles que ens reportin descans, tranquil·litat i comoditat com un sofà, un puf o una cadira on llegir.

Els llençols i edredons també són un element important ja que visualment ens aporten sensacions que en moltes ocasions desconeixem. Per tant, per afavorir un ambient de descans és recomanable escollir colors càlids, llisos i de textures suaus que proporcionaran una sensació plaent.

Per mantenir aquesta sensació al despertar-nos és important mantenir un ordre dins el dormitori. Es tracta doncs, d’una qüestió d’autoestima perquè si cada dia despertem en un entorn desordenat, es pot arribar a començar el dia amb una energia més negativa que si el dormitori i els seus armaris estan ben ordenats.