L’ús del capçal avui en dia és bàsicament decoratiu, alhora permet recolzar l’esquena quan estàs assegut damunt del llit llegint, menjant o mirant la televisió. Antigament, però, aquesta peça era clau per entendre l’estructura del llit, ja que ajudava a suportar les potes d’aquest.

El cert és que el capçal, ajuda a donar més estabilitat i consistència al llit quan ens movem, perquè és una peça que emmarca el llit. A més, es pot considerar un element útil ja que evita que ens donem cops amb la paret.

Els capçals dels llits antics solien ser fabricats de fusta massissa o de metall amb peces soldades. Els capçals moderns actuals, en canvi, estan formats per una sola peça rectangular o quadrada.

A més, segons el tipus de material amb què estan fabricats podem trobar una gran varietat de capçals. Des dels de fusta, que solen ser els més habituals, els fabricats amb forja que busquen un estil més rústic i vintage, de tela o els fets amb tapissos de pell, de cuir o d’imitació d’alguns d’aquests dos materials.

Des de l’Ecomatalasser recomanem que cadascú esculli i comprovi el capçal del llit que més s’adapti a les seves necessitats, sense oblidar que és una peça que ens ajudarà a tenir una estructura més consistent. Ens pots trobar a Biocultura Barcelona, Madrid o Valencia, on podràs comprovar els beneficis dels nostres productes artesanals i també podràs veure els nostres capçals.