Prendre’s un got de llet calenta, llegir, escoltar la ràdio… són molts, i molt diferents els hàbits o manies que cadascú té i fa quan va a dormir o quan es lleva.

Mirar a sota el llit abans d’anar a dormir, per exemple, és un ritual antic que es fa per assegurar que no hi ha cap presencia estranya sota el llit. Antigament, es deia que aquest racó que era un dels amagatalls preferits del diable. El refrany català “A les dotze de la nit, corre el diable per sota el llit” ja ho demostra.

Moltes vegades diem, o sentim algú que comenta “Avui, m’he llevat amb el peu esquerra”, una frase feta que s’ha incorporat al nostre llenguatge quotidià. Aquesta dita explica que les coses no surten com un vol, que algú ha començat malament el dia.

I és que hi ha persones molt supersticioses que segueixen un ritual, també a l’hora de llevar-se i sobretot a l’hora de fer el llit. N’hi ha que creuen que deixar el llit sense fer pot portar mala sort. Altres pensen que el divendres és un mal dia per girar el matalàs, ja que pot comportar una setmana de problemes, i altres són molt meticulosos i maniàtics quan posen els llençols o escullen el coixí. Ecomatalasser en el seu treball, escolta i s’interessa per la nostre cultura popular , els costums i els nostres hàbits. Ens pots trobar a Biocultura Barcelona, Madrid o Valencia, on podràs comprovar els beneficis dels nostres productes artesanals.

Gairebé tothom té el seu propi ritual a l’hora d’anar a dormir, de llevar-se o fins i tot de fer el llit l’endemà al matí, quin és el vostre?