Estem acostumats a fixar-nos en dues mesures principals del llit; l’amplada i la llargada. L’altura però, també és una mesura important que va totalment lligada a les altres dues, perquè acaba influint en el nostre confort més del que ens imaginem.

Teòricament, l’alçada perfecte d’un llit és aquella que, un cop asseguts al matalàs, al posar els peus al terra, les cames formin un angle recte. D’aquesta manera, tant alhora d’anar a dormir com de llevar-nos ho fem sense forçar la zona lumbar.

En el cas d’Espanya, històricament s’han utilitzat llits amb una alçada inferior respecte alguns països d’Europa o Estats Units. Aquesta tendència, però ja no és tan comú i s’ha anat corregint. Així, de mitjana l’alçada del llit oscil·la entre els 50 i 55 centímetres.

Com a criteri general, és millor que el llit sigui més aviat alt, ja que d’aquesta manera, ens podrem aixecar fent menys esforç. Ara bé, en el cas de les persones grans cal vigilar que no hi hagi massa alçada, ja que pot crear una sensació d’inseguretat i hi ha més possibilitat de caigudes.

Així doncs, podem determinar l’alçada idònia segons dos factors, la nostra pròpia fisonomia i els centímetres que s’enfonsa el matalàs un cop hi estem asseguts.

Des d’Ecomatalasser recordem que aquesta és l’alçada mitjana de la majoria de llits, i en cap cas l’única, ja que cada cas pot requerir mesures diferents per tal que el descans sigui el més còmode possible. Ens pots trobar a Biocultura Barcelona, Madrid o Valencia, on podràs comprovar els beneficis dels nostres capçals, somiers i matalassos.